Termenii și condiții

1. Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul basicbook.ro.

Client - persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda..

Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Vanzator – Asociatia Centrul Dianetica, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 7873223, inregistrat nr. 33/1995 P.J., cu sediul in str. Santimbru nr.35, Odorheiu Secuiesc.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Pagina www.basicbook.ro este operat de Asociatia Centrul Dianetica, denumit in continuare Vanzator.

2. Procedura de Comanda

Clientii pot face comanda online pe basicbook.ro. Informatiile despre comanda de catre Vanzator va fi facuta electronic pentru Clienti. Dupa comanda efectuata de catre Clienti basicbook.ro imediat confirma comanda, sau cel mult in 48 ore.

Produsele distribuite pot fi cu stoc epuizat. In acest caz Clientul va fi contactat de indata.

Clientul poate anula comanda prin e-mail de preferinta in aceeasi zi.

Informatiile incluse pe basicbook.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere.

Vanzatorul va face toate ce este posibila ca toate datele aparute pe basicbook.ro sa fie exacte. Daca un pret apare gresit pe site din cauza greselilor sistemului clientul va fi informat, si comanda va fi anulata.

3. Modalitati de livrare

Livrarea se face prin curier sau Posta Romana. Termenul de livrare este afisat in confirmarea comenzii.

4. Facturare - Plati

Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legi.

Plata se face prin ramburs.

5. Returnare

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Vanzatorul va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre Vanzator in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

Vanzatorul va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

6. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Asociatia Centrul Dianetca are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati dumneavoastra. Scopul colectarii datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea Clientilor asupra starii comenzii si expedierea catre Clienti a produselor comandate si efectuarea de statistici.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face in baza solicitarii sale scrise expediate electronic pe dianet@xenzor.ro. Stergerea definitiva a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului. Garantam confidentialitatea datelor: nu vom furniza nici o informatie (nume, adrese, comenzi etc) la terte parti cu exceptia Curierului sau Postei Romane.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a basicbook.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre basicbook.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus.

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. Vanzatorul are dreptul la trimiterea newlettere numai pentru clientii care au acceptat.

7. Solutionarea conflictelor

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre Vanzator si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

8. Dreptul de autor (proprietate intelectuala)

Continutul site-ului web www.basicbook.ro (inclusiv, dar fara a se limita la imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, logo precum si alte date) este in proprietatea Vanzatorului si a partenerilor si furnizorilor sai, fiind aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Pe aceste considerente este absolut interzisa utilizarea acestor elemente fara acordul scris al basicbook.ro.

9. Despre produse

Fiecare carte de Dianetica si de Scientologie care pot fi comandate de pe site-ul www.basicbook.ro este prezentata in forma originala, si este o parte a literaturii si a lucrariilor religioase a fondatorului L. Ron Hubbard si nu este o afirmatie impusa de autor, editor, Asociatiei Centrul Dianetica sau altcuiva. Reprezinta o marturie a observatiilor si cercetarilor domnului Hubbard in domeniul naturii umane.

Pentru acest motiv nici Dianetica, nici Scientologia nu este oferita si nici nu profeseaza vindecarea fizica si nici nu are pretentia crearii acestui efect. Vanzatorul nu accepta indivizii care doresc tratament pentru bolile fizice sau mintale, dar in schimb solicita o examinare medicala competenta pentru starea fizica facuta de specialisti calificati, inainte de a se adresa cauzei lor spirituale.

Descrieriile cartiilor de pe site sunt bazate pe propriile experiente a multor oameni, si in nici un caz nu sunt promisiunile Vanzatorului. Obtinerea beneficiilor si realizarea telurilor Dianeticii si Scientologiei cer participarea devotata a fiecarui individ in parte, deoarece acestea pot fi dobandite numai prin eforturile proprii ale individului.

Clientul ia la cunostinta faptul, ca nu are drept de a contesta sau reclama dupa cumpararea cartilor in cazul in care nu constata schimbarile asteptate in viata sa sau in viata altora. Clientul ia la cunostinta ca functionalitatea informatiilor gasite in carti depinde in totalitate de aplicabilitatea acestora in viata sa sau in viata altora.

Asociatia Centrul Dianetica nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la basicbook.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, basicbok.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Asociatia Centrul Dianetica nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.